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Request for clarification of a possible inconsistency in UN Regulation No. 144 

In UN Regulation No. 144, addendum 143 (E/ECE/TRANS/505/Rev.3/Add.143), there appears to be a 

discrepancy in the text regarding the verification of AECS power supply performance. Section 26.7.2. 

refers to situations when AECS is not equipped with a back-up power supply, however, subsection 

26.7.2.3. refers to an existing AECS back-up power supply. 

 

The part in question from UN Regulation No. 144, addendum 143 is reproduced below, with relevant 

parts highlighted: 

 

“26.7.  Verification of AECS power supply performance 

 

If the power supply performance is not covered by the AECD approval under Part Ib 

of this Regulation, then the paragraphs below apply. 

 

26.7.1. AECS is equipped with a back-up power supply 

 

26.7.1.1.  Before the impact test under Regulations Nos. 94 and/or 95, whichever is relevant, 

the AECS shall be operable for a period of, first, not less than 5 minutes in voice 

communication mode followed by 60 minutes in call-back mode (idle mode, 

registered in a the network), and finally, not less than 5 minutes in voice 

communication mode. This can be demonstrated by real (actual) test or by 

calculation/simulation. 

 

This shall be demonstrated by the manufacturer in all expected post-crash power 

supply conditions of these impact tests (Regulations Nos. 94 and/or 95 whichever is 

relevant), taking into account the vehicle's power management strategy. 

 

26.7.1.2.  After the impact test under UN Regulations Nos. 94 and/or 95, whichever is 

relevant, the AECS back-up power supply shall be able to supply power to the 

AECS. This may be verified by one of the methods described in Annex 11 to this 

Regulation. 

 

26.7.2.  AECS is not equipped with a back-up power supply 

 

26.7.2.1.  The absence of back-up power supply shall be clearly indicated in the information 

document of Annex 7 to this Regulation. 

 

26.7.2.2.  Before the impact test under UN Regulations Nos. 94 and/or 95 whichever is 

relevant, the AECS shall be operable for a period of, first, not less than 5 minutes in 

voice communication mode followed by 60 minutes in call-back mode (idle mode, 

registered in a the network), and finally, not less than 5minutes in voice 

communication mode. This can be demonstrated by real (actual) test or by 

calculation/simulation.  

 

This shall be demonstrated by the manufacturer in all expected post-crash power 

supply conditions of these impact tests (UN Regulations Nos. 94 and/or 95), taking 

into account the vehicle's power management strategy.  

 

26.7.2.3.  After the impact test under UN Regulations Nos. 94 and/or 95 whichever is relevant, 

the AECS back-up power supply shall be able to supply power to the AECS. This 

may be verified by one of the methods described in Annex 11 to this Regulation.” 

    

 


